Biografia

 

Els inicis del projecte de cançó d'autor es remunten a l'any 97, en una etapa diríem post-adolescent i amb una marcada influència inicial de Silvio Rodríguez i Pedro Guerra. Aquests primers anys universitaris es van caracteritzar pel treball amb Óscar Mateos i la banda Lautapiando i la composició dels primers temes que portarien a la gravació de dues primeres maquetes. A partir del 2002 Chucho camina en solitari i prepara l'auto-edició i auto-producció (en la seva integritat) del seu primer àlbum :

 

 

1/4

Les actuacions en solitari o en format quartet en una línia cada vegada més afro i més latin es diversifiquen desenvolupant espectacles a on combina la trova d'autor amb els primers poemes i l'apropament al món de les bases electròniques d'acord amb el seu fervent seguiment del treball de Jorge Drexler .

 

L'any 2007 es planteja la gravació del seu segon àlbum en format quartet però finalment decideix gravar un material més acústic combinat amb poesia pròpia . Aquest repertori no veu la llum finalment ja que l'autor decideix esperar a tenir una proposta més sòlida i amb més perspectives de comercialització i de promoció.

Maquetes

2001 - 2003

 CD any 2005

"Venga a nosotros tu Utopía" del qual es van editar 1000 còpies. Arran de la presentació d'aquest treball a la sala Apolo de Barcelona l'any 2005 arrenca un període d'intensa activitat amb presentacions en sales i locals de Barcelona

(Casa Elizalde , Sala Sidecar , Harlem Jazz Club , Sala Zac - Club ) i Madrid ( Búho Real, Rincón del arte nuevo .. )

 

Des de l'any 2008 fins al 2012 té lloc un període de reflexió i de descans a on la composició de cançó cedeix espai a la creació poètica, als projectes audiovisuals i a partir de la incursió de Chucho en el camp de la docència. Des del 2012 fins a l'actualitat Chucho torna als escenaris i desenvolupa un chow més ric i madur explorant el terreny de l'enregistrament en viu de loops, interpretant els seus temes i versions, acompanyant la dansa de la ballarina argentina Eva Yufra i al seu torn fent incursió en el folklore llatinoamericà de la mà de versions de grans artistes de la cançó d'autor llatina en un espectacle músic-visual sense precedents .